Lenen voor jongeren en scholieren

Lenen populair onder jongeren.

Lenen blijkt erg populair onder de jongeren. Zo heeft bijna de helft van de jongeren tussen de 21 en 34 jaar een lening. Aangezien het totale percentage Nederlanders dat een lening heeft op zo'n 37% ligt lenen de jongeren dus gemiddeld aanzienlijk vaker dan de gemiddelde Nederlander.
Volgens het Nibud heeft zelfs twee op de drie jongeren een schuld van gemiddeld € 1750 en leeft bijna 70% van de leerlingen op een regionaal onderwijscollege op de pof.
De schuld aan dit leengedrag wordt toegewezen aan ouders die hun kinderen niet het goede financiële gedrag aangeleerd hebben en aan de financiële scholing van de gemiddelde Nederlander. Er wordt zelfs gesproken over financieel analfabetisme.
Om hier iets aan te doen is er in januari 2010 de stichting "Weet wat je besteedt" opgericht. Deze stichting is een initiatief van de bank/verzekeraar SNS Reaal en werkt samen met onder andere het Nibud, pensioenuitvoerder PGGM en Microsoft. Deze stichting wil gaan samenwerken met jongeren en is voornemens om een platform te bouwen waar jongeren informatie over financiële kwesties kunnen vinden en bespreken.

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.